Thursday, 30 July 2015

Ms Nurain Blog : About Me

Hai.πŸ‘‹πŸ»πŸŒΈ Assalamualaikum

Nama saye Nurain. Nak tanya nama penuh, sila email saye di snurainadnan@gmail.com atau msrain.com@gmail.com 😁. Hehe. Lahir tahun 1989, menetap di Selangor. Membesar di tanjong karang. Siapa tak tau tanjong karang kat mana, makne u bukan orang selangor hokayh. πŸ‘».muhuhuuhu. 

Sekarang tengah buat ape?

Okay, at this moment ..tanggal 30 julai 2015... Time tgh saya menaip ni.. Sy tengah menaip lah.hihii. Sambil tgk cerita korea bertajuk ' Mask' . Sekarang sebenarnya saye tgh cuti semester for my master at Ukm. Ambik course economy at ukm. Pada masa yang sama saye buat kerja R.A secara on/off dengan lecturer di fakulti. Next semester , semester akhir, Tinggal buat tesis dengan prosiding paper je utk complete graduation for master. 

Minat berblogging? 

Actually, minat berblogging ni dah lama ... Since 2010 lagi..time tu tengah amik course degree kat uum..selalu je takde mase nk blogging..geram jugak la. Sebab kena utamakan first priority dulu. Yela time tu tak pandai bahagikan masa , buat assignment, ko-k, kelas lagi. Hehhh. Nak buat blog mula2 ni pun bukannye petik jari camtu jekk. Kena gak blaja2 sume ni, nak google, nak buat email, nak letak nama blog lah bagai.. Tiap kali dah buat blog ade aje yang tak puas hati..hmm. Ni kire blog yang ke-empat i buat utk memenuhi keghairahan berblogging saye. Hikss. Harap blog ni betul2 dapat memuaskan hati saya. Ya. Utk memuaskan hati saya. Tanpa memuaskan hati org lain, mana2 pihak yang tidak berkaitan. Hehee. Banyak la kekangan untuk saya berblogging sebenarnya, selalu je tak cukup masa dan ada hal yg lebih penting. 

Ade hobby tak? 

Mestila aderr. Hobi (1) suke masak Tapi mak selalu cakap tak pandai masak. Huhuu. But at least i tryy yeap.πŸ˜‡. Hobi (2) tgk cerita aka movie @drama korea . Tiap balik rumah memang channel One Hd (393) yang menjadi pilihan, tak bergerak hokay. Mak nak alih tgk berita pun sampai berebut remote. HukhukhikπŸ˜†. Hobi (3) suka buku. Suka buku tak semestinya suka baca yaa. Hahaaha. This is my bad habit. Suka buku, i bace sinopsis, looks interesting, then i buy. Bile dah beli, baca takat chaoter 1 ngan 2 je. Pastu kelaut dah. Sebab sibuk ngan benda lain. Hehee. Bila ade mase senggang baru bukak balik buku tu, itupun kalau ingattπŸ˜†πŸ˜œ. Ehh. Tapi ade jugak buku yang dah bace sampai habis... Tapi tak semua.hihi. Banyak sangat buku yang dibeli yang belum diBaca lagi..

No comments:

Post a Comment