Monday, 3 August 2015

Japanese Rose | Hadiah dari yang Tersayang

Hai Assalamualaikum,

Masa saya dalam semester lepas, di UKM, ada kenal kakak sorang ni student PhD dalam suatu program industri kat pulau pinang. Kakak ni baik sangat. Belum kahwin tapi dah berpunyye ye. hehe. Lepas dah kenal dalam program tu, relation kitorang tak terhenti kat situ jee. media social kan ada. so , hubungan kitorang terus terjalin dan rapat. Keluar makan sama-sama. nak kasi tau, kakak tu cun taw. tinggi lak tu. Untung sape yang dapat dia. 

Terharu yang tak sangka,

Ada satu hari tu kakak tu mesej kat whassap, nak kasi bunga kat saya. Kite pun rase terharu.hew.hew. tercipuu malu. Bunga yang kakak tu hadiahkan memang cantik. Namanya Bunga Japanese Rose. Dengar kata orang jepun suka tanam pokok bunga ni. dan bunga Japanese Rose ni ada banyak jenis taw. Jenis yang kakak tu bagi yang macam ni..

 haaa. Cantik tak?

Bunga Japanese Rose ni macam bunga kembang pagi. Bila dia kena panas dia mengembang, bila malam dia menguncup. satu pokok, boleh ada macam-macam warna bunga dia merah, putih, kuning pun ada.  Tak tau la nak habaq macam mane gembira sangat bile ade orang hadiah kan bunga. well..bunga n Girls memang Berpisah Tiada.hikks. Nak tanya sikit, Perempuan bila dapat bunga memang tetiba ada bunga tumbuh ek kat hati tuu?. Ke saye sorang je yang feel that way. Ahakks. ^^ 

 
ku gembiraAA..Bila dapat BUnga...sekali ngan pokok weyh..^^ 


Kalau stress ngan 'Study' bangun jap tengok bunga...sedut2 bau sikit wangi tak.hee

Me n Japanese Rose berpisah Tiada...hukhuk. Aigoo. Sikat rambut ngan mouse pun nak masuk gak

HAdiah dari kesayangan .. dari kak FAra dearie to Ain ^^ yeay. Tqvm kak Faraa, u're so sweet. May Allah bless u always.. 

Tengah tunggu niy..sape lagi nak bagi Bunga kat check ..lai2.. 

Terima kasih sudi melihat dan membaca blog saya.
Sekadar Perkongsian untuk Pembaca^^. Tataa.. 





No comments:

Post a Comment