Tuesday, 3 November 2015

Sorry seems to be the hardest word

Dalam banyak2 benda nk ckp, perkataan maaf paling susah nk cakap. Macam dalam lagu Sorry seems to be the hardest word nyanyian blue ft elton john. Tapi lagu tu mengisahkan tentang seseorang yg memerlukan maaf drpd sumbody yg mgkin tak balas cinta dia?. Kesukaran melafazkan maaf  depend pada tindakan or perbuatan kepada seseorg. Mungkin tindakan kita tu tak besar mana pun. So, buat pe nk mintak maaf ? . For me, maaf is subjektif. Bergantung kepada apa tindakan atau perbuatan org tu kpd seseorang. 

In my experience sndri pun... I pun jenis yg susah sikit nk mintak maaf pd org. Ironinya, i senang je nk mintak maaf pd org yg biasa2 je bila kenal. Sebab dia bknnya kenal kita sgt. So, i think he/she deserve to get my apology. Hehee. Tapi , bila yg dh lama kenal, i mean dh lama kenal hati budi masing2. Bila buat salah tak reti nak bg explanation ke ape. Then, dia tau attitude kita macamana...i think i deserve explanation for why he/she doing that. Kalau continue silent, mungkin buat hati ni terbakar kot. Huhu. Macam i pun, bukan la tak pernah buat salah, cuma .. Bila sumbody tu tak respon when u react. Then,I dun kno who iam for u. Paling menyedihkan ..keep silent berbulan2.. Yg kita ni dok tggu la hrp ' pls say sumthing' sampai 10thn pun.. Maybe salah dia pada kita just pieces of cake. Ape lah sgt 😒. 

*nampak sgt sensitif.huhu.  

Kalau macam tu lah jadinya,tak tau nk ckp ape. Apology adalah hak semua org. U ada hak for not giving sorry or not. Tapi...those yg susah nk ckp maaf ni, fikir tak , tah2 org tu ade simpan dendam kat uol ?. Tak rasa ke bila tak mintak maaf , hati rasa tak tenang. Macam ada part yg hilang ?. Tak salah rasanya kalau mintak maaf. Jelaskan what u feel, what were happen, why u do that. Tak rugi apa pun. Unless, u really dun appreciate the relation. Unless u heartless. Unless u so selfish. Unless to those who own cruel heart. Thank u very much for keeping silent. 

-gracias for reading me. I mean, this blog. 🌸

No comments:

Post a Comment