Tuesday, 17 May 2016

Kisah Tentang Seseorang

Ini kisah tentang seseorang yang ain pernah kenal ketika dalam pengajian master di ukm. Orang nya lebih muda 3 tahun dari ain kalau tak silap. Bijak dalam ekonomi dan statistik *especially subjek *econometrics. Tak tau la orang yang bijak pandai ni makan apa ye yang jadi pandai sgt ni hehh. Jeless taww. Dia ni seorang yg mudah didekati dan fokus kat apa yang dia nak capai. Kami ambik course yang sama, sarjana ekonomi. So most our class memang sama. Cuma yg bezanya ain senior satu sem dari die. Tapi yg penting dia lagi pandai okey. Huhh. #jeles😭. 

Kami selalu bersembang bile berjumpe, itupun bertanya khabar, perkembangan projek tesis, subjek makro, mikro, econometric, sembang pasal software statistik eviews/stata etc. Tapi tak pernah meleret sampai ke telefon. Paling-paling pun mintak tolong atau tanya pasal study. Pernah jugak la dia tanya 'ko takde boyfren ke? Selalu aku tgk ko jalan sorang-sorang kat libry' . And i was like πŸ™„, do we need boyferenn to study at libry?#pffftttt. Huhuu. Annoying punye soalan. Then ain ckp la "dulu penah la ade boyferenn...yg x kesampaiaan.huhu." .(fullstop) Dan...soalan yg selalu sangat dia tanya bile terserempak...."weh, ko sorang2 je ke? " *huissh paling rase nak tampa je bile org asik tanye banyak kali yg ko ni forever alone πŸ™„. Yela sape la nk mengaku yg ko ni mmg sorang2 je takde kawan. Hmm☹️* 

Nak tau tak ain reply ape lepas dia tanya mcmtu ? ( banyak kali kot dia soal cmtu). "Habistu yg ko tu buat ape? Bukan sorang2? Ape pelik sgt ke kalau aku sorang2 pun, lagipun ramai je orang kat libry ni. Ape nk takut? " (dengan expression muka yg hampir nak menyinga tapi masih dalam kawalan) . Huhuu. Ain tau je soalan dia tu sekadar bertanya (eleh mcm takde soalan lain). Kadang tu sampai ain dari jauh mengelak dari terserempak ngn dia dsbbkan x nk dia tanya fasal #sorang2je huhu. Bile die dah prasan expression ain dah lain, mule la baru nak sengih mcm kerang busuk. Then dia jawab "Alaa...aku saje je tanye..hahaa" (sambil senyum then gelak2) bile die senyum sweet. Okay sweet. Manis mcmtu and nothing happen totally just friend.  lepastu kitorang pun bersembang yg lebih kearah study yang most probably akan talk about our study. Sometimes je sesembang tentang diri memasing and masalah hidup yg menimpa. 

Firstly...Ain tak rasa dia seorang yg akan flirt *mengorat* with me becoz..im totally older than him and he know it obviously. Secondly, ain x rasa yg dia terfikir utk mengurat me..becoz our gap age is quite around 5 or 4 years maybe and he can call me *kakak* πŸ€”. Also, her sister is same age with me. Haha. And yupp. Definitely not. 

Tak lama kemudian..pengajian ain hampir tamat complete 4 sem tahun lepas, cume time tu tesis je mcm stuck sikit. Tapi Alhamdulillah time tu berjaya jugak harung menyiapkan tesis tapi tak mencapai level yang memuaskan .huhu. But so far..Alhamdulillah i get through all those exam. Yupp. Dia pulak sem 3 dah habis semua exam and siap thesis πŸ˜— hebat tak. Hebat2.. Kan ain dah cakap die ni fokus orangnye. *clap hand sikit πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ» . Masa mak dia mengandung makan ape la ye nak bagi pandai πŸ€”.

Last ain jumpa dia..time ain tengah study utk IELTS preparation ...seminggu duduk kat libry study IELTS terserempak lagi dengan dia, actually ain dah nampak dia tapi berpura-pura tidak perasan.hohoo. Sebab malas nak bersembang lelamee.. Tapi terserempak jugak. Haishh. Ape la nasib.  Nak tak nak dah terserempak bersembang la jugak dgn dia, memandangkan lama x jumpe kawan satu course. Dan bakal bergraduasi sama-sama ye bulan 11 niy. Bila dah bersembang lama pulak tu ...banyak pulak perkhabaran yg dibincangkan hmm.. Sembang pasal study oversea, nanti sambung phd nak buat pasal ape..sembang pasal jodoh... Bila kau nak kahwin...perancangan masa depan..lepas ni buat ape...best pulak tu menyembang dengan dia ni. Terasa macam we are close enough. Macam bestfrenn kann. 


*the very not love story*definitelyNot* 
*sebenarnya ada sambungannya lagi cerita ni..tapi.. Biarlah bersambung 😊... to be continued.... 


Lots of Love, 

msnurain.blogspot.com

No comments:

Post a Comment