Sunday, 22 May 2016

Yeay ! Diterima jadi pelatih eRezeki High Apprentice Programme (eHIA)

Alhamdulillah..terpilih memasuki tapisan program eRezeki High Income Apprentice (eHIA) under MDEC. So first word came in mind is 'Yeayy!!' And another big smile in my mind 😊. Yeay. Yeay and yeahh.. Another life objective to accomplished. Keseluruhan yang berjaya dipilih bagi first batch programme ni seramai 30 orang.. Tapi so far yang hadir mendaftarkan diri lebih kurang 10 orang atau mungkin lebih atau maybe diorang daftar lambat.

Everything was in rush. dapat tau terpilih dalam tapisan eHIA ni pun last minit dalam hari jumaat petang lepas, hari sabtu baru dia bagi letter offer melalui email, hari ahad terus daftar dan lapor diri di Shaftsbury Services Resident, Cyberjaya. 


Databv daftar dalam pukul 4, untuk register kehadiran program dan tengok tempat pengunalan kitorang...which is the best part of this program i think for now. Hehee 


Jom tengok bilik yang kitorang dapat kat Shaftsbury Resident ni, tak sabar nak share ni 😁 

Bilik penginapan untuk sepanjang 3 bulan program 😊. Best2. Sape yg tanak duk rumah mcm ni utk jangka masa yg boleh kata agak panjang..hee. Tapi..best, best jugak. Yang penting niat utk program ni jgn lupe plak ye, matlamat dan objektif program *reminderMyself*hiii

Nah belanja gambar lagi 


Depan katil ade tv hokay, tak payah berebut remot ngn mak lagi kah3 


For me ..tak tau kenapa view ni nampak romantik, padahal gambar hutan ngan bangunan je pon.huu


Time dinner kami makan mihun jeee.  Burrpp. Alhamdulillah 😊🏃🏻


Bye, todless ...to be continued.. 🐝 for update eHIA programme.....











3 comments:

  1. tahnia Ms.Ain. wish to be there nxt batch..:)

    ReplyDelete
  2. Salam, saya pun dapat jugak offer letter eHia ni dekat usm, penang. 17hb ni kena lapor diri kalau setuju. Saya tengah tunggu posting guru maybe tahun depan kot bulan 5 macam tu..So, ingat nak join la dah kate dapat elaun plus, saya memang dah ada experience. Saya memang keje sebagai part time translator dalam upwork dgn freelancer dah 3 tahun sambil study. Kira dah faham selok belok platform2 keje tu siap guide orang lagi. Sekarang habis study baru jumpa pasal eHia ni tapi lepas baca terms n condition dalam surat macam takut pula sbb nak kena 9 bulan dipantau plus, kena capai target kerja + income. Pastu, macam terkongkong pula ye la, sebab dia target orang yg nak keje full time digitally kan. If x menyusahkan, boleh x bagi feedback sepanjang training? tak dapat gambaran laa..blog sis je one n only blog pasal eHia ni. Huhu harap membantu.. kalau x boleh sni, ni no saya 0194270022 :)

    ReplyDelete